ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • YÖNETİCİLERİMİZ
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • PERSONEL LİSTESİ
    • DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
  • HAYVANCILIK
    • ARICILIK
    • İPEK BÖCEKÇİLİĞİ
    • KANATLI YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK
    • KOYUN YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
    • KÜRK HAYVANCILIĞI
  • İTHALAT-İHRACAT
    • BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTHALATI
    • KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İTHALATI
    • KANATLI HAYVAN İTHALATI
    • AT İTHALATI
    • DONDURULMUŞ SPERMA İTHALATI
    • YURTDIŞI DAMIZLIK HAYVAN SEÇİMİ
  • PROJELER
    • İÇ KAYNAKLI PROJELER
  • MEVZUATLAR
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksHayvancılık Genel Müdürlüğü > Menu

Yöneticilerimiz

Salih ÇELİK - Hayvancılık Genel Müdürü

​

​1966 yılında Ünye/Ordu’da doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. TODAİE tarafından düzenlenen 48. Dönem Kamu Diplomasi Eğitim Programına (KADEP) katıldı.

Ordu Kumru Belediyesinde Veteriner Hekim olarak göreve başladı. Erzurum ve Balıkesir İlinde Veteriner Hekim olarak çalıştı. 2001 Yılında Görevde Yükselme Sınavı ile Şube Müdürü oldu, Kars ve Uşak İllerinde Hayvan Sağlığı Şube Müdürü olarak görev yaptı. 

2004 yılı sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Teşkilatında ( TÜGEM ) Şube Müdürü olarak göreve başladı. 2011-2022 yılları arasında Hayvancılık Genel Müdürlüğünde sırasıyla İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 

24.03.2022 tarihinden itibaren Hayvancılık Genel Müdür Vekili olarak görev yapmaktadır. 

Yer aldığı projeler;

- Okul Sütü Programı (2016-2018)

- Süt Regülasyon Programı Yöneticisi (2017-2018)

- 45. Apomondia Arıcılık Kongresi Organizasyon Kurulu Üyesi (2017)

- 6-12 Ağustos 2017 Amerika Birleşik Devletlerinde Texas A&M Üniversitesinde Etçi sığır ve Beefmaster etçi sığır ırkının yetiştirilmesi, melezlenmesi, saf yetiştiriciliği, genetiği ile damızlık boğaların test merkezinin ziyareti amacıyla katılım.

- 11 Ocak 2018 Hayvancılık Çalıştayı-Süt Sığırcılığı Paneli Moderatörlüğü

- 2018 yılında Güney Kore'de Dünya Süt Zirvesine heyet Başkanı olarak katılım.​

- Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi (2017-2021) 

33 yıldır kamu hizmetinde görevini sürdürmekte olan Salih Çelik, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Emre GÜRÇAY - Genel Müdür Yardımcısı V.


​​​​​1979 Yılında Kahramanmaraş/Elbistan ilçesinde doğan Emre GÜRÇAY, İlkokulu Elbistan Gazipaşa İlkokulunda, ortaokul ve lise eğitimini Elbistan Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 2003 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Mühendisliği (Zootekni) bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılında askerliğini 301. Kısa dönem olarak Erzincan ilinde ifa etmiştir.

Mesleğe 2004 yılında yem fabrikalarında mühendis olarak başlayan Emre GÜRÇAY sırasıyla;

1. 2006-2007 Kars Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğü (Mühendis)

2. 2007-2010 Kars İli Selim İlçe Müdürlüğü (Mühendis)

3. 2010-2012 Kars Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü (Müdür Yardımcısı)

4. 2013-2015 Strateji Geliştirme Başkanlığı (Mühendis)

5. 2016-2017 Müsteşar Danışmanı

6. 2018-2019 Müsteşar Özel Kalem Müdürü - Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü

7. 2019-2023 yılında Hayvancılık Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

14 Temmuz 2023 tarihinde vekaleten Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiş ve 04 Kasım 2023 tarih ve 32359 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan atama kararıyla Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Evli ve 3 çocuk sahibidir.

DİĞER

Rusya, Almanya, ABD, İrlanda, Fransa, Özbekistan, Hollanda, Bulgaristan ülkelerinde üst düzey hayvancılık toplantıları ve çalıştaylarına katılım sağladı. Ulusal Süt Konseyi Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen USK Yönetim Kurulu Üyesidir.

KATILIM SAĞLADIĞI EĞİTİM, PROJE VE SEMİNERLER

1. TİGEM'de uygulamalı 2 ay süreyle hizmetiçi eğitim

2. Metod Validasyonu ve Laboratuar Akreditasyonu Eğitimi 

3. İstatistiksel Proses Kontrol Eğitimi 

4. Kalite Kontrol, Metroloji ve Kalibrasyon Eğitimi

5. 17025 İç Denetçi eğitimlerini almış ve sertifikaya sahiptir. ​​


Melikşah TAŞKIN - Genel Müdür Yardımcısı V.

​

1975 yılında Erzurum İli Oltu İlçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Manisa'da, Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'ni İstanbul'da bitirdi. 1992 yılında Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak Trabzon İli Of İlçesinde göreve başladı. Bu süreçte mecburi hizmetini dondurarak, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitimine devam etti.

1997 yılında  fakülteden mezun oldu ve aynı yıl Trabzon İli Çaykara İlçesinde Veteriner Hekim olarak göreve başladı. 1998 yılının Ocak ayında Çaykara İlçe Müdürlüğüne atandı. 2001 yılında Afyon İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde Hayvan Sağlığı Bölüm Şefi olarak görevine devam etti. 2002 yılında Manisa İli Kırkağaç İlçe Müdürlüğüne Veteriner Hekim olarak atanan Taşkın, 2003 yılı Mayıs ayından itibaren görevini İlçe Müdürü olarak sürdürdü. 14 yıl devam eden İlçe Müdürlüğü görevinden sonra 15.09.2016 tarihinde İl Müdürlüğüne, Manisa Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü olarak atandı.

13.11.2017 tarihinden itibaren Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde İl Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 

Görev süresince Bakanlığımızın ve özel sektörün vermiş olduğu çeşitli eğitim ve kurslara katılıp pek çok projeye imza attı. Bunlardan bazıları şöyle:

1-Trabzon Çaykara ilçemize ilk suni tohumlama uygulamasının başlatılması

2- Trabzon Çaykara ilçemizde meyvecilik ve seracılık projeleri ile fındığa alternatif ürün geliştirilmesi

3- Manisa ilimizde 2 adet çoğrafi işaretli ürün tescili (Kırkağaç kavunu, Manisa asma yaprağı)

4-Kırkağaç ilçemizde bodur meyvecilik projeleri (501 Dekar), küçükbaş hayvancılık  projeleri (1725 Adet Damızlık koyun ve koç dağıtımı), süt sığırcılığı projeleri (998 adet gebe düve dağıtımı), süt keçiciliği projeleri (405 adet Sanen keçi dağıtımı), modern kavun depolama tesis yapımı projesi.

5-Ülkemizde ilk toplu büyükbaş hayvanların tek ahır sisteminde  bakımı projesi

6-Ülkemizin ilk organize büyükbaş hayvancılık bölgesi ve ortak sağımhane tesisi projesi

7-İl genelinde tıbbı atıkların toplanması projesi

8-Ülkemizin en yaşlı, dünyanın en yaşlı 3. Zeytin ağacının tescili ve Anıt Ağaç ilan edilmesi

9-Manisa il geneleinde aşıların soğuk zincirde taşınması ve muhafazası için gerekli tüm     altyapının tesis edilmesi sağlandı.

Görev süresince çeşitli makamlarca verilmiş olan 10 adet takdir ve başarı belgeleri bulunmaktadır.

14.07.2023 itibariyle Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Melikşah Taşkın, evli ve 2 çocuk babasıdır. ​

Dr. Ender BURÇAK - İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı



1978 yılı doğumlu olup Denizli İli Çivril İlçesindendir. 


1996 yılında Çankırı Ziraat Meslek Lisesini dönem birincisi olarak bitirdi. 2002 yılında Ankara Üniversitesi, Veteriner Fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında, “Merinos Melezi Kuzularda Sepiyolit Kullanımının Performans, Karkas Özellikleri, Kan Parametreleri ve Rumen Sıvısı Metabolitleri Üzerine Etkileri” adlı tezi ile doktorasını tamamladı. 2021 yılında “Veteriner Hekimliği Uzmanlık Yönetmeliği”ne istinaden “Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Uzmanı” unvanı aldı.


Hayvan Besleme alaninda ulusal ve SCI kapsamındakiuluslararası dergilerde yayımlanmış bildiri, derleme,makale ve sunumları mevcuttur.


Kütahya İlinde 1998 yılında memuriyete başladı. Kütahya (Dumlupınar, Merkez) ve Erzurum (Narman, Çat) illeri Bakanlığımızın taşra hizmet birimlerinde Ziraat Teknisyeni, Veteriner Hekim ve İlçe Müdürü olarak farklı pozisyonlarda çalıştı. Erzurum İl, Narman ve Çat İlçelerinde Kaymakamlık Makamlarınca 4 kez Takdirname ile ödüllendirildi.


2009 yılında Mülga Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne Veteriner Hekim olarak ataması yapıldı. Ağustos 2017’ye kadar Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde Hayvan, Hayvansal ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığında Veteriner Hekim ve Çalışma Grup Sorumlusu olarak görev aldı. GKGM görev süresince, 2012 ile 2017 yılları arasında, Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin dış ticaretine ilişkin Dünya Ticaret Örgütü- Sağlık ve Bitki Sağlığı Önlemleri (SPS) Sorumlusu, 2014 ile 2017 yılları arasında, Hayvan ve Hayvansal Ürünler dış ticaretine ilişkin TRACES (Ticaret Kontrol ve Uzmanlık Sistemi) Sorumlusu olarak görev aldı. Bakanlığımız canlı hayvan ithalatına izinli ülkeler listesinin oluşturulması ve söz konusu ülkelerin denetimlerinde aktif görev aldı.


Ağustos 2017’de Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Gıda, Yem Araştırmaları Dairesi Başkanlığına Veteriner Hekim olarak ataması yapıldı. TAGEM görev süresince, özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen Ar-Ge Destek Programı ve TAGEM Enstitü Projelerinin hazırlanmasında görev aldı. Ocak 2018-Şubat 2019 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bakanlık temsilcisi olarak görev aldı.


Şubat 2019 Yılında Hayvancılık Genel Müdürlüğü Büyükbaş, Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanlığına Daire Başkanı olarak atandı. Aralık 2022 yılından itibaren İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. 


Avrupa Birliği Proje Hazırlama Uygulamaları, Dünya Ticaret Örgütü’nce düzenlenen “WTO, E-Learning Certificate-Modüle” eğitimi, TRACES (Ticaret Kontrol ve Uzmanlık Sistemi) eğitimi, Merkez ve Doğu Avrupa, Asya ve Kafkas Ülkeleri Dünya Ticaret Örgütü Sağlık ve Bitki Sağlığı Anlaşması Çalıştayları ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (WOAH) “Hayvancılık İşletmeleri ve Kesimhanelerde Hayvan refahı Uygulamaları”na ilişkin eğiticilerin eğitimi sertifikasyon programlarına katılımsağladı. Bakanlığımızca yabancı ülkelerle yapılanSerbest Ticaret Anlaşmalarında (STA), Avrupa Birliği-Türkiye Gümrük Birliği Ortak Komite Toplantılarında, Karma Ekonomik Komisyon Toplantılarında ve “Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Anlaşması” toplantılarında katılımcı-müzakereci olarak görev aldı. 


HAYGEM görev süresince, Hayvancılık Sektöründe Digital Teknolojilerin Kullanımına ilişkin Proje Tasarımı, Türkiye Hayvancılık Faaliyeti Yapan Tarımsal İşletmelerin Tipolojisinin Belirlenmesi Projesi, Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması Projesi, Ankara Keçisi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi veBurdur İlindeki Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Ekonomik Verimliliğinin Artırılmasına Yönelik Standardizasyon ve Belgelendirme Pilot Programının hazırlanması ve yürütülmesinde görev aldı.


Yabancı dil olarak, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.


Evli ve 2 çocuk babasıdır. ​


İslam KÖSE - Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı

​

1985 yılında Sakarya İli Kaynarca İlçesinde doğdu.

İlköğretimini Ankara ve Bursa'da, ortaöğretimini ise Sakarya'da tamamladı. 2003 yılında girdiği Akdeniz Üniversitesi Burdur Veteriner Fakültesinden 2008 yılında mezun oldu.

Ağrı Merkez'de 2009 yılında memuriyete başladı. Dört yıllık görevinin ardından 2013 yılında Manisa'nın Demirci ilçesine atandı. 2014 Ocak ayında İlçe Müdürlüğüne vekâleten görevlendirildi. 5,5 yılı vekâlet, 2,5 yılı asaleten olmak üzere 8 yıl ilçe Müdürlüğü görevini yürüttü.

2022 Yılı Şubat ayında Hayvancılık Genel Müdürlüğüne Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı olarak atandı.

Çalışma hayatı boyunca; Liderlik ve Motivasyon Semineri, Organik Tarım Eğitimi, Usta Öğretici Oryantasyon Kursu, Proje Yazma ve Yürütme Proje Döngüsü Eğitimi, Sığır İthalatı Eğitimi ve Ticari İnsansız Hava Aracı Pilotu Eğitimi gibi birçok eğitim ve kursa katılmış, İyi Tarım Bilincinin Kazandırılması, Erken Uyarı Sistemi, Organik Tarım, Kestane Kanseri İle Mücadele, Yerel Çeşitlerin Korunması, Çitçilere İlkyardım Eğitimi, Akdeniz Meyve Sineği Ari Alanı, Demirci Tarım Ürünleri Merkezi, FAO ( Tıbbi Aromatik Bitkiler ) ve  Figan-i Efendi Eriği Coğrafi işaret Tescili  konularında önemli projeler yürütmüştür.

Çalışma süresi içerisinde yürütmüş olduğu AB, Bakanlık ve yerel kaynaklı projeler neticesinde 2 teşekkür, 6 başarı, 2 üstün başarı belgesi almıştır.

Evli olan Köse iki çocuk babasıdır.

 


Öner ÖZBEY - Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanı V.



1986 yılında Ankara’da doğdu.

​İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2009 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi.

Muş İli Varto İlçesinde 2009 yılında memuriyete Veteriner Hekimi olarak başladı. Daha sonra Ankara İli Güdül İlçesinde Veteriner Hekim olarak görev yaptı.

2016 yılında Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanlığında göreve başladı.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkanlığında çiğ süt desteği ülke sorumlusu, çiğ sütün değerlendirilmesi desteği ülke sorumlusu ve süt ürünlerinin ithalatına gözetim uygulaması kapsamında iş ve işlemleri yürüttü.

2017-2021 yılları arasında çiğ süt desteklemesi ve diğer hayvancılık desteklemelerine yönelik eğiticilerin eğitiminde eğitici olarak görev aldı.

2017-2021 yılları arasında 4 yıl boyunca Ulusal Süt Konseyi Araştırma Danışma Kurulu Üyeliğinde bulundu.

2018 yılında Güney Kore’de düzenlenen Dünya Süt Zirvesine katılım sağladı. 2019 yılında ilk defa Ülkemizde düzenlenen Dünya Süt Zirvesinin düzenlenmesinde aktif görev aldı.

2020 yılında kurulan Bakanlığımız Dış Kaynaklı Proje İzleme Havuzunda halen görev almaktadır.

2019-2023 yılları arasında hayvansal ürün maliyetleri ve piyasa analizi konularında Fiyat İstikrar Komitesi ve Gıda Komitesine ilişkin çeşitli çalışmalarda bulundu.

2020 yılında Çiğ Sütün Sınıflandırılması ve Sığır Karkasının Sınıflandırılmasına yönelik çalışmalarda etkin görev aldı.

2021 yılında kurulan TBMM Küresel İklim DeğişikliğininEtkilerinin En Aza İndirilmesi, Kuraklıkla Mücadele ve SuKaynaklarının Verimli Kullanılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyon Raporuna hayvancılık ile ilgili verilerin oluşturulmasında ve komisyona sunulmasında etkin görev aldı.

2022 yılı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Alt yapı Daire Başkanlığında Proje Geliştirme Birim Koordinatörlüğü ve Proje Değerlendirme Komisyonu üyeliğinde bulundu.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü maliyet izleme ve araştırma komisyon başkanı olarak görev aldı.

2023 yılında 11 ilimizde yaşanan deprem afeti sonrasında AFAD koordinasyonunda kurulan yem dağıtımı koordinatörlüğü görevini üstlendi.

2023 yılında kurulan Bakanlık Afet Müdahale Planı İyileştirme Ekibi Sorumlusu olarak görev almaktadır.

2023 Temmuz ayı itibari ile Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

20 Aralık 2022 tarihinden itibaren Hayvancılık Genel Müdürlüğü Büyükbaş Küçükbaş Hayvancılık Daire Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Ahmet ÖZDEN - Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanı V.


1980 yılında Balıkesir ili Manyas İlçesinde doğdu. 


İlk, orta ve lise eğitimini Balıkesir ilinde tamamladı. 2000 yılında Balıkesir Üniversitesi Bandırma MYO Et Endüstrisi bölümünü bitirdi. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.


2016 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünü bölüm birincisi olarak bitirdi. Halen Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Zootekni Anabilim dalında Yemler ve Hayvan Besleme bölümünde yüksek lisan eğitimine devam etmekte.


Tekirdağ İli Çorlu Belediyesinde 2009 yılında memuriyete atandı.


2011 yılında Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne tayin olarak merkez teşkilatta göreve başladı.


2016 yılı Aralık ayında Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne tayin oldu.


2018 yılı Aralık ayında Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğüne tayin oldu. 


2019-2023 yılları arasında hayvansal ürün maliyetleri ve piyasa analizi konularında Fiyat İstikrar Komitesi ve Gıda Komitesine sunulmak üzere çeşitli çalışmalarda bulundu.


2020 yılında kurulan Bakanlığımız Dış Kaynaklı Proje İzleme Değerlendirme Havuzunda yer aldı.


2021 yılında kurulan TBMM Küresel İklim DeğişikliğininEtkilerinin En Aza İndirilmesi, Kuraklıkla Mücadele ve SuKaynaklarının Verimli Kullanılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla KurulanMeclis Araştırması Komisyon Raporuna hayvancılık ile ilgili verilerin oluşturulmasında ve komisyona sunulmasında görev aldı.


Hayvancılık Genel Müdürlüğü Hayvansal Ürünlerde Maliyet İzleme ve Araştırma Komisyonunu üyesi ve Proje Değerlendirme komisyonu üyesi olarak görev aldı.


2022 yılı Aralık ayında Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanlığı Proje Uygulama ve Kontrol Çalışma Grubu Koordinatörüolarak görevlendirildi.


2023 yılında Kahramanmaraş ilinde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem afeti sonrasında AFAD koordinasyonunda kurulan hayvan yemi dağıtımı koordinatörlüğünde görev aldı.


14 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.


Evli ve 2 çocuk babasıdır.   


Adem BÖLÜKBAŞI - Islah Daire Başkanı


1969 yılında Yozgat İli Sorgun İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Sorgun İlçesinde tamamladı.

1988 yılında memuriyet hayatına başladı. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden mezun oldu.

2000 yılında Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Mera Kanunu uygulamaları üzerinde çalıştı. 2003-2010 yılları arasında Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yaptı.

2015 yılında Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah Daire Başkanlığında Mühendis olarak görev yaptı.

2015-2018 yılları arasında Küçükbaş hayvanlarda soy kütüğü ve ıslah programı çalışmalarında görev aldı.

2018 yılında Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah Daire Başkanı olarak atandı.

Görev süresi içerisinde; bölgesel hayvancılık çalıştayları düzenledi,

Sığırlarda soy kütüğü işletme ve hayvan sınıflama, damızlık endeks oluşturma çalışmalarını başlattı.

Küçükbaş hayvanlarda sürü büyütme ve destekleme modelini uygulamaya koydu.

Suni tohumlama uygulamalarının yaygınlaştırılması, Genomik Seleksiyon Projesi damızlık koç teke yatırımları çalışmalarında bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Karabağ eylem planı kapsamda suni tohumlama ve hayvan yetiştiriciliği hususlarında, Özbekistan ve Moğolistan Cumhuriyetinde biyoteknolojik çalışmalarla hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi konularında çalışmalarda bulundu.

2018 yılından itibaren daire başkanlığını yürüten Adem BÖLÜKBAŞI evli üç çocuk babasıdır.

BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Gıdanı Koru

Gıdanı Koru

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Hayvancılık Genel Müdürlüğü
  • Adres : T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü ,Eskişehir Yolu 9. Km Lodumlu - ANKARA

  • Telefon : 0312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0312 258 73 44

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
YUKARI ​