Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAFKAS ARISI ÜRETİM, EĞİTİM VE GEN MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    MÜDÜR
    MÜDÜR YARDIMCISI
    BÖLÜMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    HİZMET STANDARTLARIMIZ
  • BİRİMLERİMİZ
    ÜRETİM VE KONTROL
    GEN KAYNAĞI VE MUHAFAZA
    ARI ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİ
    EĞİTİM
    İDARİ VE MALİ İŞLER
    DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI
    PROJE YÖNETİMİ
  • PROJELERİMİZ
  • GÜNCEL FİYATLAR
    FİYATLAR
    ANALİZ TALEP FORMLARI
  • KAFKAS ARI MÜZESİ
  • YAYINLAR
  • MİSAFİRHANE
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksKafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü > Menu

ARI ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİ

Arı Sağlığı ve Ürünleri Analiz Laboratuvarı Birimi arı sağlığının takip edilmesi, arı ürün kalite standartlarının belirlenmesi, markalaşmanın güçlendirilerek yaygınlaştırılması, tüketicilerin arı ürünlerinden daha iyi yararlanabilmelerinin sağlanması, arıcılık sektöründe arıcılarımızın ihtiyaçlarına tam olarak cevap verebilmesi için kurulduğu 2018 yılından  bu yana altyapı imkanlarını yaptığı analiz çeşitliliğini geliştirmekte ve yapılan tüm faaliyetler diğer kurum ve kuruluşlar ile koordineli şekilde Arıcılık sektörünü geliştirme ve büyütme odaklı çalışmalarını sürdürmektedir.

1-Arı Sağlığı Analiz Laboratuvar

2- Enstrümental Analiz Laboratuvarı

3- Katkı Laboratuvarı  

4- Kimyasal ve Fiziksel Analiz Laboratuvarı

2020 yılı itibariyle; 

Bal analizlerinde:

Şeker(Glukoz, Fruktoz, Sakkaroz, Maltoz), prolin, HMF (Hidroksi Metil Furfurol), nem, serbest asitlik, elektrik iletkenliği, naftalin, suda çözünmeyen madde ve diastaz sayısı olmak üzere toplamda 9 parametreye bakılmakta özellikle diğer kalıntı analizleri için gerekli  metod ve validasyon çalışmaları devam etmektedir. 





Propolis:   

Kafkas arısının en büyük özelliklerinden biri olan  Propolis toplama eğilimi ile elde edilen propolis'in araştırılması ve değerlendirilerek ekonomik değerinin ortaya çıkartılması için laboratuvarımız bünyesinde bulunan evaparatör kullanılarak el değmemiş doğasıyla ender propolis numunelerini barındıran Ardahan ve bölgemizdeki propolisler saflaştırılarak kullanıma sunmak üzere gerekli ar-ge çalışmaları yapılmaktadır.

Propolis analizlerinde belirleyici Fenolik Madde ve Flavonoidlerin tespiti ile  yakın zamanda propolis analizlerine başlanması hedeflenmektedir.


​​



Arı sütü :

Yüksek ekonomik değeri olan arı sütünün  kendi formunda  saklanması ve taşınması kimyasal yapısı nedeniyle zorluk olarak önümüze çıkmaktadır. Arı sütünün liyofilize edilerek kullanıma sunmak ve yine arge çalışmalarında kullanılan laboratuvarımız bünyesindeki Liyofilizatör cihazı ile arı sütü üzerine çalışmalar yapılmaktadır. 

Ayrıca,  Bal Dolum Tesisi ile ilgili organizasyonun koordinasyonunu da birimimiz sağlamaktadır.  Bu tesiste kurumumuzun üretmiş olduğu ballar, bal dolum makineleri ile hijyenik koşullarda paketlenmektedir.

Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Ardahan Çiçek balının analizleri ile  dolum ve paketleme işlemleri paydaşlar tarafından alınan ortak karar ile sadece kurumumuza ait dolum ve paketleme tesisinde ambalajlanmaktadır. 




İLETİŞİM

    Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü
  • Adres : Halilefendi mah. Artvin cad. No:18 Merkez/ARDAHAN

  • Telefon : 0478 211 31 71

  • Faks : 0478 211 46 38

  • E-Posta : kagem@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI