1.Kafkas Arısının Saflığını ve Sürdürülebilirliğini Koruma
Kafkas arı ırkının genetik yapısını muhafaza etmek ve saf ırk özelliklerinin sürekliliğini sağlamak, bu doğrultuda bilimsel temelli genetik ve morfometri çalışmalarıyla; Çeşitli özellikler (bal verimi, sakinlik, kışlama yeteneği) bakımından yüksek genotipik değer taşıyan kolonilerin belirlenerek üretimde kullanılması
2. Bilim
Temelli ve Yöntemsel Yaklaşım
Tüm üretim faaliyetlerimizde, bilimsel bilgiye ve uluslararası geçerliliği olan yöntemlere dayalı bir anlayışla hareket edilerek; güvenilir ve etkili arıcılık çözümleri geliştirme
3.Teknolojiyle Entegre Sürekli Gelişim
Arıcılık teknolojileri, üretim teknikleri ve eğitim programlarında yenilikçi çözümler benimsenerek sürekli gelişimin benimsenmesi ile bilgi ve uygulamaların düzenli olarak güncellenmesi
4.Çok Paydaşlı İş Birliği ve Ortak Akıl
Üniversiteler, araştırma enstitüleri, birlikler ve özel sektörle kurulan iş birlikleriyle, projelerden eğitime her alanda katılımcı ve etkileşimli bir çalışma anlayışını hayata geçirmek
5.Şeffaf Üretim Süreçleri ve Güvenilir Denetim
Arı ürünlerinin üretiminden tüketiciye ulaştırılmasına kadar olan süreçte şeffaflık, izlenebilirlik ve denetlenebilirliği esas almak
6.Ekosisteme Saygılı Arıcılık
Arıcılık faaliyetleri yapılırken ekosistem dengesini gözeterek, çevreye zarar vermemeye, doğal yaşamı korumaya ve biyolojik çeşitliliği desteklemeye özen göstermek
7.Doğal ve Verimli Üretim Anlayışı
Yüksek kaliteli ve damızlık niteliğinde ana arıların üretilmesini sağlamak; AR-GE ve kalite kontrol çalışmalarıyla arı ürünlerinin kalitesi ve verimliliğini iyileştirmek, tüketicilere katkısız, doğal ürünler sunmak