Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
Görme Engelli
×
  • ANA SAYFA
  • BAKAN
    BAKANIMIZ
    FOTOĞRAF GALERİSİ
  • BAKANLIK
    BAKAN YARDIMCILARI
    • ​Ebubekir Gizligider

      EBUBEKİR GİZLİGİDER
    • ​Ahmet Gümen

      PROF. DR. AHMET GÜMEN

    • DR. AHMET BAĞCI
    • ​​ Abdulkadir Polat

      ABDULKADİR POLAT
    POLİTİKALARIMIZ
    • STRATEJİK PLAN
    • ETİK KOMİSYON
    MEVZUAT
    KURUMSAL KİMLİK
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    BAKANLARIMIZ LİSTESİ
  • BİRİMLER
    MERKEZ BİRİMLER
    BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR
    TAŞRA BİRİMLERİ
  • HİZMETLER
    MİRASIMIZ YEREL TOHUM
    KAMU HİZMET ENVANTERİ
    FAALİYET RAPORLARI
    E-HİZMETLER
  • FAALİYETLER
    FAALİYETLER
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    • TARIMSAL DESTEKLER
    • TARIM SİGORTALARI VE DOĞAL AFETLER
    • TARIM HAVZALARI
    • TOPRAK KORUMA VE ARAZİ DEGERLENDİRME
    • SU ÜRÜNLERİ
    • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
    • PROJELER VE KREDİLENDİRME
    • FAALİYET RAPORLARI
    • MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER
    • KIRSAL KALKINMA
    • HAYVANCILIK
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • EĞİTİM VE YAYIM
    • COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER
    • ARAZİ TOPLULAŞTIRMA
    • TARIM TEKNOLOJİLERİ VE MEKANİZASYON
    • KORUNAN ALANLAR ÜCRET TARİFESİ
  • İSTATİSTİK
    İSTATİSTİK BÜLTENLERİ TAKVİMİ - 2025
    İSTATİSTİK BÜLTENLERİ - 2025
    • TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ, IV. ÇEYREK VE YILLIK: EKİM-ARALIK, 2024
    • İKLİM, FENOLOJİK DURUM VE SULAMA İZLEME İSTATİSTİKLERİ, ARALIK, 2024
    • GIDA İŞLETMELERİ YURTİÇİ DENETİMLERİ, ARALIK VE YILLIK 2024
    • ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ, 2024
    • HAYVAN VARLIĞI İSTATİSTİKLERİ, 2024
    • TARIMSAL ALET VE MAKİNE İSTATİSTİKLERİ, 2024
    • İKLİM FENOLOJİK DURUM VE SULAMA İZLEME İSTATİSTİKLERİ, OCAK,2025
    • GIDA İŞLETMELERİ YURTİÇİ DENETİMLERİ, OCAK, 2025
    • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI, 2024
    • GIDA İŞLETMELERİ YURTİÇİ DENETİMLERİ, ŞUBAT, 2025
    • İKLİM, FENOLOJİK DURUM VE SULAMA İZLEME İSTATİSTİKLERİ, ŞUBAT 2025
    • DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI UYGULAMALARI, II. DÖNEM VE YILLIK: TEMMUZ-ARALIK 2024
    • GIDA İŞLETMELERİ YURT İÇİ DENETİMLERİ, MART 2025
    • İKLİM, FENOLOJİK DURUM VE SULAMA İZLEME İSTATİSTİKLERİ, MART 2025
    • TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ, I. ÇEYREK: OCAK-MART, 2025
    İSTATİSTİK BÜLTENLERİ - 2024
    • TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ II. ÇEYREK: NİSAN-HAZİRAN, 2024
    • DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI UYGULAMALARI I. DÖNEM: OCAK-HAZİRAN 2024
    • TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ III. ÇEYREK: TEMMUZ-EYLÜL, 2024
  • BASIN
    HABERLER
    FOTOĞRAF GALERİSİ
    BASIN İLETİŞİM
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ
    TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
  • İLETİŞİM
    TOB BİLGİ EDİNME
    MERKEZ TEŞKİLAT
Skip Navigation LinksT.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI > Konular > Veteriner Hizmetleri > İhracat - İthalat > İhracat
Skip Navigation Links.
Collapse Veteriner HizmetleriVeteriner Hizmetleri
Hayvan Kayıt ve Kimliklendirme
Hayvan Sağlığı
Collapse İhracat - İthalatİhracat - İthalat
İhracat
İthalat
Serbest Veterinerlik ve Veteri...
Veteriner Halk Sağlığı
Veteriner Sağlık Ürünleri
İhracat

​tıklayınız ...​

tıklayınız ...

​tıkla​yınız...​

  • Ambalajlama Güvenliğine İlişkin Gümrük Birliği Teknik Yönetmeliği (TR TS 005/2011)  ​
  • ​ Et İşleyen Kuruluşlar Mevzuatı
  • Margarin Sanayi Tesisleri Mevzuatı
  • Süt ve Süt Ürünleri Mevzuatı
  • Süt ve Süt Ürünleri Teknik Düzenlemeler I
  • Süt ve Süt Ürünleri Teknik Düzenlemeler I​I
  • Süt ve Süt Ürünlerinin Güvenilirliğine İlişkin Gümrük Birliği Teknik Yönetmeliği (TR TS 033/2013)
  • Süt Endüstrisi Tesislerinde Üretimin Mikrobiyolojik Kontrolü
  • Süt ve Yağ Ürünlerinin Sertifikasyonu Hakkında
  • Veteriner Kontrolüne (Denetimine) Tabi Mallarda Aranacak Genel Veteriner (Veteriner Ve Sağlık) Şartları
  • Yağ Ürünleri için Teknik Düzenleme
  • RF Mevzuatı Link Adresleri
  • Balık Ürünlerinin Üretimi ve Satışı​
  • ​Gıda Maddelerinin Besin Değerleri ve Güvenliği​
  • Gıda Ürünlerinin Etiketlenmesine İlişkin Gümrük Birliği Teknik Yönetmeliği (TR CU 022/2011)
  • Gıda Ürünlerinin Güvenilirliğine İlişkin Gümrük Birliği Teknik Yönetmeliği (TR CU 021/2011)
  • Gümrük Birliği Gümrük Bölgelerindeki Veteriner Kontrollerine Dair  Yönetmelik​
  • Kuş Ürünlerinin İşlem Ve Yumurta Ürünlerinin Üretim İşletmelerinin (Fabrikalarının) Veteriner-Sıhhi Kurallar Yönetmenliği
  • Buz Dolapları için Sıhhiye Kuralları
  • Et ve Et Ürünleri Güvenliği Hakkında" Gümrük Birliği Yönetmeliği Teknik Düzenlemesi" (ТR CU 034/2013)
  • 28.05.2010 tarihli 299 no'lu Gümrük Birliği Komisyonu Kararı
  • Rusya Federasyonu  Epidemi, Sıhhi  Koşulların Ulusal Normlandırılması Epidemik, Sıhhi Koşulların Devlet Normları ve Kuralları​

​Avrupa Birliği Ülkeleri 

https://webgate.ec.europa.eu/tracesnt/directory/publication/establishment/index#!/search?sort=country.translation 

İran​

​https://e.ivo.ir/contents.aspx?id=10534

Hindistan

https://sites.fssai.gov.in/refom/country_reg.php?ccode=TUR​

Suudi Arabistan

​https://www.sfda.gov.sa/en/list_countries_products

Rusya Federasyonu

https://fsvps.gov.ru/ru/fsvps/importexport/turkey/enterprises.html?product=11&productType=1&_language=en

Çin Halk Cumhuriyeti

https://ciferquery.singlewindow.cn/

Liste için tıklayınız ...

Gıdalarda Beslenme ve Sağlık Beyanlarına İlişkin Gereklilikler​
Et Ürünleri - Pastırma
Beslenme Yönünden Etiketleme ile İlgili Gereklilikler
Genetiği Değiştirilmiş İşlenmiş Gıda ve Yem için Genel Koşullar
Gıda Hijyeni Genel İlkeleri
Gıda Maddelerinde Kullanılmasına İzin Verilen Katkı Maddeleri
Gıda Maddeleri için Mikrobiyolojik Kriterler
Gıda Maddelerinde Kullanımına İzin Verilen Tatlandırıcılar
Gıda Tesisleri ve Personeli için Hijyen Gereklilikleri
Gıda Ürünleri için Son Kullanma Tarihi
Gıdalarla Temas Edecek Malzemeler için Genel Gereklilikler
Hazır Et - Burger Eti
Hazır Et - Burger Eti (2)
Hazır Et - Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Fermente Edilmiş Sucuk
Hazır Et - Galeta Unuyla Kaplanmış Dondurulmuş Kanatlı Ürünleri
Hazır Et - Isıl İşlem Görmüş Preslenmiş Etler
Hazır Et - Kıyılmış Piliç Eti
Hazır Et - Salamura ve Isıl İşlem Görmüş Etler
Hazır Et - Kuru ve Yarı Kuru Fermente Sosis
Hazırlanmış Et - Kanatlı Sosisi
Helal Gıda - Kısım 1: Genel Koşullar
Helal Gıda - Kısım 2: Helal Belgelendirme Kuruluşları için Genel Gereklilikler
Gıda Ürünleri için Son Kullanma Tarihi - Bölüm 2: İsteğe Bağlı Son Kullanma Tarihi
Işınlama ile Korunan Gıdaların Genel Şartları
İşlenmiş Et - Soğutulmuş veya Dondurulmuş Et Köfte
İşlenmiş Et - Soğutulmuş veya Dondurulmuş Et Köfte (2)
İtalyan Sosisi (Sosis) Eti
Kanatlı Kesimhaneleri ve Kesimhane Personeli için Hijyen Yönetmeliği
Taze Sığır, Bufalo, Koyun ve Keçi Eti
Kıyma
İşlenmiş Et ve Kanatlı Ürünlerde Kullanılan Baharatların ve Otların Mikrobiyolojik Kalite Kılavuzu
Kurutulmuş Et
Kurutulmuş Et (2)
Önceden Paketlenmiş Gıda Ürünlerinin Etiketlenmesi
Piliç Etinde Campylobacter ve Salmonella Spp Kontrol Kılavuzu
Gıda Paketleri  - Bölüm 2: Plastik Paketler - Genel Gereklilikler
Koyun, Keçi, Sığır, Deve ve Bufalo Organları ve İç Organları (Soğutulmuş ve Dondurulmuş)
Soğuk Marine Edilmiş Et
Soğutulmuş ve Dondurulmuş Sığır, Bufalo, Koyun ve Keçi Eti
Soğutulmuş Tavuk
Şavurma Hazırlanması ve İşlenmesi için Genel Gereksinimler
Taze Et Hazırlama, Taşıma, İşleme ve Depolama için Hijyenik Uygulama Kuralları
Gıdalarda Veterinerlik İlaçlarının Maksimum Kalıntı Limitleri (Mrls)
Soğutulmuş ve Dondurulmuş Yenilebilir Kanatlı Sakatatları
İslami Kurallara Göre Hayvan Kesim Gereklilikleri

​

​tıklayınız ...

Talimat için ​tıklayınız ...

Talimat Ekleri için tıklayınız ...

​Liste için tıklayınız ...

İLETİŞİM

    T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0312 287 33 60 (PBX)

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI