Muhtemel kuraklık riskleriyle karşılaşıldığında yaşanacak olan olumsuz etkilerin azaltılmasına ve kuraklık problemlerinin çözümüne yönelik olarak kuraklık öncesinde, esnasında ve sonrasında alınacak tedbirler belirlenerek, ülkemizin kuraklığa karşı direncinin arttırılması, ekonomik kayıpların azaltılması, halkın ve yerel yönetimlerin kuraklık hususunda bilinçlenmesi gibi hususların hedeflendiği Kuraklık Yönetim Planları kapsamında "Konya Havzası Kuraklık Yönetim Planı Güncelleme Projesi" ne 8 Kasım 2021 tarihinde başlanmıştır.
Konya Havzası Kuraklık Yönetim Planı Güncelleme Projesi çalışma süresi 600 takvim takvim günüdür. Bahse konu proje kapsamında sürdürülebilir kuraklık yönetimi için, kuraklık analizleri, modelleme çalışmaları, sektörel etkilenebilirlik analizleri gibi detaylı çalışmalar yapılacak olup her bir havza için havzaya özel tedbirlerin belirlenmesi veya mevcut tedbirlerin güncellenmesi hedeflenmektedir.
8 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen Akarçay Havzası Kuraklık Yönetim Planı Güncelleme Projesi Başlangıç Toplantısında, Su Yönetimi Genel Müdürü Sayın Bilal DİKMEN Çınar Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi Temsilcisi Sayın Mustafa ŞAHİN tarafından "İşe Başlama Tutanağı" imzalanarak proje çalışmalarına başlanmıştır.