Gıda değer zincirinin tüm aşamalarında gerçekleşen gıda kayıplarının ve israfının önüne geçmek amacıyla Bakanlığımız ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde çalışmaları yürütülen Gıdanı Koru kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor.
Tarlada kalan gıdaların hasat edilmesi ve değerlendirilebilir hale gelmesi gıda kayıplarıyla mücadelede uygulanabilecek en etkili yollardan birisi. Özellikle gençlerin konuya ilişkin farkındalıklarını artırmak gıdamızın geleceği için büyük önem taşımakta.
Hem gençlerimize hasat deneyimini yaşatarak tarımı sevdirmek, hem de gıda kaybı ve israfıyla mücadelenin önemine dikkat çekmek amacıyla, Gıdanı Koru 1. Hasat Festivali, Konak İlçe Tarım Müdürlüğümüz iş birliğinde, 25-26 Eylül tarihlerinde Gümüldür, İzmir'de gerçekleştirildi.
"Gıdanı Arkada Bırakma" temalı çevrimiçi bir panelin eşzamanlı olarak gerçekleştirildiği etkinlikte, Genel Müdürümüz Sayın Aylin ÇAĞLAYAN ÖZCAN, İzmir İl Müdürü Sayın Mustafa ÖZEN, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hayrettin UÇAK ve Konak İlçe Müdürü Sayın Ruhşan ÖZDEMİR ÇİFÇİ gençlerle birlikte mandalina hasadına katıldılar. Etkinliğe, organik tarımla uğraşan bir aileden gelen aktris ve aktivist Zeynep Tuğçe Bayat da renk kattı. Etkinlik kapsamında hasat edilen 605 kg mandalina, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlandı.
Festivalin ikinci gününde, yemek uzmanı ve yazar Sahrap SOYSAL'ın eğitmen şefliğinde "8. Gıdanı Koru Mutfak Atölyesi" düzenlendi. Bakanlığımız ve FAO temsilcilerinin katılım sağladığı etkinlikte gıda israfının tüketici boyutunda önlenmesine yönelik pratik mutfak uygulamaları hakkında bilgi verildi.