Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME
    • VETERİNER SAĞLIK ÜRÜNLERİ VE HALK SAĞLIĞI
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Menu

Gıda İşletmeleri ve Kodeks

  • IPARD Programı Kapsamındaki Desteklemeler ile İlgili Yapılacak İş ve İşlemlere İlişkin Talimat​
  • Türk Gıda Kodeksi Beslenme Beyanları Yönetmeliği Hakkında Kılavuz​
  • Türkiye Gıda Okuryazarlığı Stratejisi ve Eylem Planı​
  • Bakanlıkça Bebek Formülleri ve Devam Formüllerinde Kullanımına İzin Verilen Bileşenler Listesi
  • Bazı Gıdalarda Karar Limitlerine Ait Tablo​
  • Kodeks Faaliyetleri​
  • Kodeks Alimentarius Komisyonu
  • Onay ve Kayıt Kapsamına Giren Gıda İşletmeleri
  • Onay Prosedürü ve İstenen Bilgi ve Belgeler
  • Kayıt Prosedürü ve İstenen Bilgi ve Belgeler
  • Onaylı ve Kayıtlı Gıda İşletmeleri Listesi
  • Onaylı Gıda Işınlama İşletmeleri Listesi​
  • Yerli ve İthal Probiyotik Mikroorganizma İçeren Takviye Edici Gıdalar için Başvuru Prosedürü​
  • Takviye Edici Gıdaların Onay İşlemleri Uygulama Talimatı
  • ​ Takviye Edici Gıda Komisyon Sunum Formatı
  • Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi
  • Takviye Edici Gıdalar Kısıtlı Maddeler Listesi
  • Gıda İşletmelerinde Çalıştırılması Zorunlu Personel
  • 2012 Yılı Gıda Sanayi Envanter Verileri
  • Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği Uygulama Kılavuzu
  • Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Ek-II Bölüm D’sinde Yer Alan Gıda Kategorilerine İlişkin Kılavuz
  • ​ Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu​
  • Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği Rehberi
  • Pestisitlerin Kalıntı Limitlerinin Değerlendirilmesinde Kullanılacak İşleme Faktörleri Veritabanı
  • Toplu Tüketim Yerlerinde Alerjen Bildirimi
  • Okul Gıdası
  • Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesi Ve Belirtilmesi Hakkında Kılavuz ve Afiş​

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI