Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Menu

Tüketici Bilgi Köşesi

​ ​ ​
​
​Güvenilir Gıda
​​İyi Bayramlar​Okul Kantinleri Hijyen
Yönetmeliği​
Takviye Edici Gıdalar​​
​​Süt İçin Süt İçirin
​

​

​
​​Piliç Eti​
Brucella (1)​
Brucella (2)​
Soğuk Zincir
​Aşılamanın Önemi
​
Mantar.png
​Gıda intoleransı.png

​
Okul Sütü
Mantar
Gıda İntoleransı​
​Sağlıklı Mangal Kullanımı​
​​

​ ​
Alo 174 Gıda Hattı
Üretimden Tüketime Ekmek​ Gıda Etiketleme​​ Bitki Sağlığı ve Gıda Güvenirliği​
​ ​
Gıda Takviyeleri Güvenilir Gıda Bitki ve Bitkisel Ürünlerin İthalat ve İhracatındaki Kontroller​ Okul Sütü Programı ve Gıda Kantinleri Denetimi​
​ ​
Kurbanlık Seçimi​ Okul Kantinlerinde Hijyen​
İthal Edilen Hayvan ve Hayvansal Ürünleri Sınır Noktalarındaki Kontrolü Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Yapısı

​ ​ ​
​Alo Gıda Hattı
​Kanatlı Etinde
Kontrol ve Denetim
​​Zirai Mücadele İlaçlarının
Kontrol ve Denetimi
​Aflatoksin Nedir?
​
​​​
​ ​​
​Takviye Edici Gıda Nedir?
Ne Değildir?
​​Gıdalarda Etiket
Neden Önemlidir?
​​Dioksin Nedir?
​Gıda Kontrol
Laboratuvarları
​
​​​
​ ​​
​​Hayvan Yetiştiriciliğinde
Büyütme Amaçlı
Antibiyotik Kullanılmaz
​​Bitki Sağlığında Alternatif
Mücadele Yönt​emleri
​Hasat Öncesi Denetimle
Kalıntının Önlenmesi
​Brucella Nedir?
​
​​​
​ ​​
​Sığır Tüberkülozu Nedir?
​Gıdalarda Salmonella​​Süt ve Süt Ürünleri


Piliç Eti Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
GDO Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Takviye Edici Gıdalar İle İlgili Soru ve Cevaplar​

​​ ​
​Toplu Tüketim Yerlerinde
Alerjen Bildirimi
​Sağlıklı Beslenmeye
Destek Veriyoruz
​
​Piliç Eti Hakkında
Doğru Bilinen Yanlışlar
​
​
​
​​​
​Sığırların Nodüler
Ekzantemi/Lumpy Skin
Disease(LSD)​
​Kuduz Hastalığı ile
Mücadele Çalışmaları
​​Güvenilir Gıda için
Beş Anahtar
​ 
​
​

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI