Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Duyuru

Mevzuat Taslağı - TGK Makarna ve İrmik Tebliğleri

8.04.2022 / Gösterim Sayısı : 2147 / Arşiv
Halen yürürlükte olan “Makarna ve İrmik Tebliğleri” 2002 yılında yayımlanmıştır. Hem mevcut Türk Gıda Kodeksi Makarna Tebliği’ne, hem de yeni taslağa göre makarna üretiminde sadece makarnalık buğday (Triticum durum) kullanılması gerekmektedir. Makarna üretiminde ekmeklik buğdayın, çeşni maddesi olarak dahi kullanılmaması gerekmektedir. Ancak makarnalık buğdaya gerek tarlada, gerekse hasat makinalarından kaynaklı bir miktar ekmeklik buğday karışmasının kaçınılmaz olduğu bilinmektedir.
Konuyla ilgili bilimsel çalışmaların incelenmesi neticesinde Tebliğ taslaklarında, makarna ve buğday irmiğinde bulunabilecek ekmeklik buğday oranı en fazla %3 olarak belirlenmiştir.
Ayrıca mevcut Makarna Tebliği’nde bulunan zenginleştirilmiş ve güçlendirilmiş makarna ile ilgili hususlar bütün gıdalar için Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicilerin Bilgilendirilmesi Yönetmeliği kapsamında düzenlendiğinden, bu Tebliğden çıkartılmıştır.

Tebliğ Taslağı ve Görüş Bildirme Formu için tıklayınız ...

Görüşlerin Bildirileceği Adres : kodeks@tarimorman.gov.tr

Son Görüş Bildirme Tarihi : 27.05.2022

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI