Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA KODEKS VE YEM MEVZUATI DAİRE BAŞKANLIĞI
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Menu

Gıda Kodeks ve Yem Mevzuatı Daire Başkanlığı

​Gıda Kodeksi, Kılavuz, Talimat ve Diğer

- Kodeks Faaliyetleri

- Kodeks Alimentarius Komisyonu

- Bazı Gıdalarda Karar Limitlerine Ait Tablo

- Pestisitlerin Kalıntı Limitlerinin Değerlendirilmesinde Kullanılacak İşleme Faktörleri Veritabanı

- Türk Gıda Kodeksi Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği Rehberi

- Türk Gıda Kodeksi Beslenme Beyanları Yönetmeliği Hakkında Kılavuz

- Bakanlıkça Bebek Formülleri ve Devam Formüllerinde Kullanımına İzin Verilen Bileşenler Listesi

- Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği Uygulama Kılavuzu

- Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Ek-II Bölüm D'sinde Yer Alan Gıda Kategorilerine İlişkin Kılavuz

- Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu

- Aroma Vericilerin Üretiminde Kullanılmasına İzin Verilen Bitkiler​

- Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesi v e Belirtilmesi Hakkında Kılavuz ve Afiş

- Toplu Tüketim Yerlerinde Alerjen Bildirimi

- Türkiye Gıda Okuryazarlığı Stratejisi ve Eylem Planı

- Okul Gıdası

Takviye Edici Gıdalar

- Takviye Edici Gıdaların Onay İşlemleri Uygulama Talimatı

- Takviye Edici Gıda Komisyon Sunum Formatı

- Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi

- Takviye Edici Gıdalar Kısıtlı Maddeler Listesi

- Yerli ve İthal Probiyotik Mikroorganizma İçeren Takviye Edici Gıdalar için Başvuru Prosedürü

Yem

- Restoran ve Yemek Artıklarının Gıda Amaçlı Olmayan Hayvan Yemlerinde Kullanımına İlişkin Talimat

- GDO' lu Yemler 

- Özel Besleme Amaçlı Yemlerin Kullanım Amaçları Listesi

- Özel Besleme Amaçlı Yemlerin Onay İşlemleri için Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar

- Yem Katkı Maddeleri Fonksiyon Grupları

- Yem Katkı Maddeleri Kayıt Listesi

- Bakanlıkça Onaylı Yem Katkı Maddeleri Listesi

- ​Yem Maddeleri Kataloğu

- Gıda Amaçlı Yetiştirilen Hayvanlar için Kullanılan Karma Yemlerin Etiketlenmesi Hakkında Uygulama Kılavuzu (2012)

- Yem Katkı Maddeleri ve Premikslerin Etiketlenmesi Hakkında Uygulama Kılavuzu

- Yem İşletmeleri Başvurularına İstinaden Kullanımına İzin Verilen ​Yem Maddeleri Kayıt Listesi

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N