Güney Kore, Codex Alimentarius İşlenmiş Meyve ve Sebze Komitesi'nin (CCPFV) yeni ev sahibi ülke olmasını 5 Şubat'ta Seul'de düzenlenen resmi bir etkinlikle kutladı. Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) ev sahipliğindeki programa kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, akademi ve gıda sektöründen yaklaşık 200 temsilci katıldı; FAO, WHO ve Codex Alimentarius Komisyonu yetkilileri de törende yer aldı.
MFDS Bakanı OH Yu-Kyoung konuşmasında, Kore'nin CCPFV ev sahipliğini resmen duyurarak bilim temelli uluslararası standartların geliştirilmesine ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesine olan bağlılıklarını vurguladı. Program kapsamında düzenlenen “CCPFV'nin Geleceği" başlıklı uluslararası sempozyumda Komitenin stratejik yönü, çalışma kapsamı ve paydaş beklentileri ele alındı.
Sempozyumda konuşan BM FAO/WHO Codex Alimentarius Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Betül Vazgeçer, sunumunda işlenmiş meyve ve sebzelere yönelik bilimsel temelli standartların; beslenme, sürdürülebilirlik, adil ticaret ve tüketici korunması açısından kritik rolüne dikkat çekti. Ayrıca üst düzey katılımın gerçekleştiği bu toplantıda ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla “cezerye" ürününün toplantı standında sergilenmesinde rol oynadı ve sunumunda bu ürünün üretiminden de bahsetti. CCPFV'ye Amerika Birleşik Devletleri 60 yılı aşkın süre ev sahipliği yapmış ve CAC48 toplantısında ev sahipliğini devretme kararını açıklamıştı.
https://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/news-and-events/news-details/en/c/1756882/