Türkiye'de, önemli bir gıda maddesi olan sade pidenin mevzuatı ve bu konuda yapılan denetimlerde karşılaşılan sorunların değerlendirilmesi amacıyla 04.06.2021 tarihinde toplantı düzenlendi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan başkanlığında düzenlenen toplantıya, konuyla ilgili Genel Müdürlük personeli, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Elazığ, Karaman, Mersin, Hatay, Osmaniye, Malatya, Bingöl, Kayseri, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri Gıda ve Yem Şube Müdürleri ile pide denetimlerini yürüten personel katıldı.
Toplantıda, sade pide ile ilgili bir dikey gıda kodeksine ihtiyaç duyulup duyulmadığı, sade pide hususunda ülkemizdeki ürün çeşitliliği, geleneksel ve yöresel ürünler, pidede kullanılan un tipi, sade pidenin gramajı, tuz miktarı, sade pide fırınlarına işletme kayıt belgesi verilmesi ve ruhsatlandırma, denetimler, illerde yapılan deneme çalışmaları değerlendirilerek, konuyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.