Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA KODEKS VE YEM MEVZUATI DAİRE BAŞKANLIĞI
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

PİDE KONUSUNDA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

9.06.2021 / Gösterim Sayısı : 87 / Arşiv
Türkiye'de, önemli bir gıda maddesi olan sade pidenin mevzuatı ve bu konuda yapılan denetimlerde karşılaşılan sorunların değerlendirilmesi amacıyla 04.06.2021 tarihinde toplantı düzenlendi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan başkanlığında düzenlenen toplantıya, konuyla ilgili Genel Müdürlük personeli, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Elazığ, Karaman, Mersin, Hatay, Osmaniye, Malatya, Bingöl, Kayseri, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri  Gıda ve Yem Şube Müdürleri ile pide denetimlerini yürüten personel katıldı.
Toplantıda, sade pide ile ilgili bir dikey gıda kodeksine ihtiyaç duyulup duyulmadığı, sade pide hususunda ülkemizdeki ürün çeşitliliği, geleneksel ve yöresel ürünler, pidede kullanılan un tipi, sade pidenin gramajı, tuz miktarı, sade pide fırınlarına işletme kayıt belgesi verilmesi ve ruhsatlandırma, denetimler, illerde yapılan deneme çalışmaları değerlendirilerek, konuyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.
Son Haberler
...
Genel Müdürümüz 81 İl Müdürünün Katılımıyla To ...
...
Mersin’De Bitki Koruma Ürünleri Bilgilendirme ...
...
Balıkesir’De “Et Ve Et Ürünleri Resmi Kontrol ...
...
Bitki Koruma Ürünleri Bakanlık-İl Müdürlükleri ...
...
Hollanda Heyeti, Türkiye’De Tohumluk Patates A ...
...
Türk Gıda Kodeksi Belirli Gıdalardaki Perfloro ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N