ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • HUKUKİ DAYANAK
    • GKGM TANITIM SUNUMU
    • YÖNETİCİLERİMİZ
    • DAİRE BAŞKANLIKLARIMIZ
    • BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    • PERSONEL TELEFON REHBERİ
    • GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • MEVZUAT
  • FAALİYETLERİMİZ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME
    • VETERİNER SAĞLIK ÜRÜNLERİ VE HALK SAĞLIĞI
    • YEM
  • BİLGİ KÖŞESİ
    • RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • HIZLI ERİŞİM
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA HİZMETLERİ
    • YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    • RİSK DEĞERLENDİRME HİZMETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

KODEKS ALİMENTARİUS KOMİSYONU’NUN 60. YIL DOLAYISIYLA KODEKS FARKINDALIĞINI ARTIRMAK ÜZERE BİR KODEKS SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24.01.2023 / Gösterim Saysı : 8930 / Arşiv

​Kodeks Alimentarius Komisyonu (KAK) Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ortaklaşa kurulan ve merkezi Roma’da olan Birleşmiş Milletlere bağlı bir kuruluştur. KAK’a bugün 188 ülke ve bir organizasyon (Avrupa Birliği) üyedir. 

Kuruluşun amacı, kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretilmesi ve tüketicilere sunulmasının yanı sıra dünya gıda ticaretinde yer alan gıda maddelerinin kalite ve hijyen kriterlerinin belirlenmesidir.  Kuruluşun hazırladığı "Codex Alimentarius Standartları" tüm dünya ülkeleri için güvenilir gıda üretiminde referans dokümandır. 

KAK toplantılarında ülkemizi Bakanlığımız temsil etmekte olup, kodeks irtibat noktası Genel Müdürlüğümüzdür. Kodeks irtibat noktası, Kodeks komisyonu ile haberleşme kanalı olup ülkedeki diğer ilgili birimlerin katılımı için koordinatörlük görevini sağlamaktadır. 

Kodeks Alimentarius Komisyonu’nun kuruluşunun 60. Yılı faaliyetleri kapsamında, kodeks farkındalığını artırmak üzere Kodeks İrtibat Noktası Sekretaryası Mühendis Nilüfer DURAL tarafından, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı personeline 17 Ocak 2022 tarihinde bir kodeks semineri verilmiştir. 

Seminer kapsamında, Kodeks Alimentarius Komisyonu organizasyon yapısı ve çalışmaların işleyişine ilişkin, ayrıca Dünya Ticaret Örgütü’nün SPS ve TBT anlaşmaları hakkında bilgi verilmiştir.

Son Haberler

  • Zirai Mücadele Aletlerinin Doğru Kullanımı Ve ...
  • Türkiye’Nin Xylella Yaprak Yanıklığı Bakterisi ...

Haber Arşiv

BAĞLANTILAR

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz Destanı

Hayvancılık Çalıştayı

Hayvancılık Çalıştayı

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Türkiye Tarımsal Finans Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi

 2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

2016 Uluslararsı Bakliyat Yılı

Etik Rehberi

Etik Rehberi

Gıdanı Koru

Gıdanı Koru

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​