Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği Güncellendi

5.11.2023 / Gösterim Sayısı : 11087 / Arşiv

Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği, Avrupa Birliği mevzuatı ve Kodeks Alimentarius Standartları dikkate alınarak, 5 Kasım 2023 tarihli ve 32360 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak güncellenmiştir.

Yönetmelikte, gıdaya kasten ilave edilmediği halde birincil üretim aşaması dâhil gıdanın üretim, imalat, işleme veya muhafaza aşamalarında ya da çevresel bulaşma sonucu gıdada bulunabilen bulaşanlar için maksimum limit belirlenmektedir.

Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Bulaşanlar Yönetmeliğindeki maksimum limitler yeniden değerlendirilmiş, yeni eklenen bulaşanlar için ise ilk defa maksimum limit belirlenmiştir.

Mikotoksin, bitki toksinleri, metaller, halojenli kalıcı organik kirleticiler ve işleme bulaşanları için maksimum limitleri içeren Yönetmelik ile gıda güvenilirliği risklerine karşı önlem alınmakta ve halk sağlığının korunması amaçlanmaktadır.

Yönetmelikte yer almayan, ancak bilimsel çalışmalar sonucu gıda güvenilirliğini tehdit edeceği ortaya konulan bulaşanlar için Bakanlığımız talimatları ile gıda işletmelerinin önlem alması sağlanacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığının, halk sağlığını en yüksek düzeyde koruyacak ve ülke çıkarlarını gözetecek uluslararası standartlara uygun çalışmaları kesintisiz devam edecektir.

Güncel Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.
Son Haberler
...
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürleri İle Değerle ...
...
İzmir’De “Bitki Koruma Ürünlerinin Sürdürülebi ...
...
Adana, Mersin, Hatay Ve Osmaniye'de Bitki Sağl ...
...
İncirde Ethephon Kullanımının Önlenmesi Amacıy ...
...
Gıda Ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün Konya’Ya ...
...
Konya’Da “Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kam ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI