Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ŞEKER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    BAŞKAN
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • YAYINLAR
    TANIMLAMALAR
    • ŞEKER TANIMLARI
    • PANCAR VE KRİSTAL ŞEKER
    • NİŞASTA BAZLI ŞEKER
    • SENTETİK TATLANDIRICILAR
    • DİĞER ÜRÜNLER
    SIKÇA SORULAN SORULAR
    • DÜNYA ŞEKER SEKTÖRÜNE İLİŞKİN SORULAR
    • TÜRKİYE ŞEKER SEKTÖRÜNE İLİŞKİN SORULAR
    SEKTÖREL VERİLER
    • DÜNYA ŞEKER SEKTÖRÜ
    • TÜRKİYE ŞEKER SEKTÖRÜ
    UZMANLIK TEZLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksŞeker Dairesi Başkanlığı > Duyuru

ŞEKER İTHALAT TARİFE KONTENJANI

27.05.2022 / Gösterim Sayısı : 283 / Arşiv

"Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında  Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5615)" ile "Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ", 27 Mayıs 2022 Tarihi itibarıyla Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Söz konusu Karar ile, 15.10.2022 tarihine kadar 1701 G.T.P. ile kamış veya pancar şekeri için sıfır gümrük vergisi ile 400.000 tonluk tarife kontenjanı açılmıştır.

Bu Karar çerçevesinde tespit edilen tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esasları Ticaret Bakanlığınca yayımlanan "Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ" kapsamında yürütülecektir.

Bahse konu Tebliğin 4 üncü Maddesinde "1) Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca 1701 G.T.P.'de sınıflandırılan şeker ithalatında açılan tarife kontenjanı, C şekeri tahsisat belgesi sahibi firmalar öncelikli olmak üzere, söz konusu ürünü şekerli mamul üretiminde hammadde olarak kullanan sanayici firmalara dağıtılır."

(2) Tarife kontenjanı taleplerine ilişkin başvuruların, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 10 gün içerisinde, Bakanlık web sitesinde (www.ticaret.gov.tr) yer alan "E-İşlemler" bağlantısı altında bulunan "İthalat Belge İşlemleri" kısmından elektronik imza ile yapılması gerekmektedir." hükümleri yer almaktadır. 

Başkanlığımızca düzenlenen C Şekeri Tahsisat Belgeleri karşılığı olarak İthalat Lisansı alan imalatçı/ihracatçıların  bu  kapsamda  kullanılan  Tahsisat  Belgeleri iptal edilecektir. İptal edilecek Tahsisat Belgesi, İthalat lisansı miktarı ile sınırlı olacaktır. İthalat yapılan miktardan eksik kalan miktarın Tahsisat Belgesine kayden alımı için ise ithalat süresinin (15 Ekim 2022) bitiminde gerçekleşen ithalat miktarları üzerinden mükerrer alımları önleyecek ve hak kaybına imkan vermeyecek şekilde çalışma yapılacaktır.

Bilgilerinize sunulur.


İLETİŞİM

    Şeker Dairesi Başkanlığı
  • Adres : Gayret Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:38 Yenimahalle / ANKARA

  • Telefon : 0312 284 70 00

  • Faks : .

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N