Şeker Dairesi Başkanlığınca, ülkemizde Şeker Fabrikası bulunan 29 İl Müdürlüğümüzde görevli konu sorumlusu teknik personellere yönelik olarak 25 Ekim 2018 tarihinde Ankara Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde "Şeker Pancarı Teminine İlişkin Mevzuat ve Uygulamaların Denetimi" toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya Şeker İzleme, Denetim ve Koordinasyon Daire Başkanlığı personeli, şekerpancarı fabrikalarının bulunduğu 29 İl Müdürlüğümüzden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürleri ve konu sorumlusu teknik personeller olmak üzere toplam 80 kişi katılım sağlamıştır.
Program Şeker Dairesi Başkanı Dr. Mehmet HASDEMİR'in açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Şekerpancarının stratejik bir ürün olduğunu vurguladığı konuşmasında, belirlenen ekim alanlarında münavebenin önemine dikkat çekmiş şekerpancarının ana ürününün şeker olmakla birlikte küspe melas gibi yan ürünlerinin de yoğun kullanımının mevcut olduğunu ifade etmiştir.
Şeker Üretim ve Planlama Daire Başkanı Nuh KAYGISIZ "Şeker Dairesi Başkanlığı Görev ve Yetkileri", İzleme ve Denetleme Birim Koordinatörü Salih ARIKAN "Hammadde ve Şeker Fiyatları Yönetmeliği" ve "Pancar Temini Uygulamaları ve Denetimi" konularında yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirmişlerdir. Sonrasında genel bir değerlendirme yapılarak sorular cevaplandırılmış ve program tamamlanmıştır.