Birleşmiş Milletler tarafından 23-24 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Gıda Sistemleri Zirvesi kapsamında sürdürülen ve koordinatörlüğü Genel Müdürlüğümüzde bulunan ulusal diyalog süreci çerçevesinde 2030 yılına Kadar Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Başarılmasına Doğru Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Bölgesel Çalıştayı 18 Ekim 2021 tarihinde, sanal olarak yapıldı.
Birleşmiş Milletler Gıda Sistemleri Zirvesi Sekretaryası, BM Mukim Koordinatörlük Ofisi FAO-SEC Ofisi desteği ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerine yönelik gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz ve Ulusal iyalog Koordinatörü Aylin Çağlayan Özcan, Türkiye BM Mukim Koordinatörü Alvaro Rodrıguez adına Bülent Açıkgöz, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sayed Yahya Akhlaqı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Uluslararası Sekretaryası Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Traian Chebeleu ve BM Gıda Sistemleri Zirve Diyalogları Kıdemli Danışmanı David Nabarro yaptı.
Çalıştay, gıda sistemlerinin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir yapıya dönüştürülmesi ve iyileştirilmesi sürecinde KEİ ve ECO'dan bölgesel paydaşların görüşleri ile olası koalisyon ve işbirliği alanları ve öncelik alanlarının tanımlanması ve bu konuda ilgili ülkeleri bir araya getirerek, ülkemizin öncülüğünde işbirliği sürecini zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Çalıştay çıktıları aynı zamanda bölgesel aktörlerin katkılarıyla gerçekleştirilebilecek Zirve sonrası Faaliyetlerin belirlenmesine de katkı sağlayacaktır.