Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı'nda, gıda mevzuatı ve bitkisel ürünler üzerine güncel konular ele alındı. Çalıştaya Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı temsilcileri de sunumlarıyla katkı sundu.
Çalıştayın ilk gününde, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim KAPLAN tarafından “Türk Gıda Kodeksi ve Bitki Çayları" konulu bir sunum gerçekleştirildi. Ardından, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığından konu uzmanı Doç. Dr. İnci SÖĞÜTLÜ tarafından “Türk Gıda Mevzuatında Takviye Edici Gıdaların Yeri" başlıklı bir sunum yapılarak, katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Çalıştayın ikinci gününde ise, Bitkisel Çaylar ve Takviye Edici Gıdalar başlıklarında oluşturulan çalışma grubu oturumlarına katılım sağlandı. Bu oturumlarda sektördeki güncel uygulamalar ve gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapıldı.