Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

İZMİR’DE “BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KULLANIMI VE KALINTININ ÖNLENMESİ” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

6.08.2025 / Gösterim Sayısı : 279 / Arşiv

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2025 yılı itibarıyla uygulamaya konulan Pestisit Kalıntısı İletişim Stratejisi kapsamında, İzmir'de “Bitki Koruma Ürünlerinin Sürdürülebilir Kullanımı ve Kalıntının Önlenmesi" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü uzmanlarının yanı sıra İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü teknik personeli, ilgili özel sektör temsilcileri, bayiler, üreticiler ve akademisyenler katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarından Hakan Örnek tarafından konuya ilişkin sunum gerçekleştirildi. Sunumda, pestisit kalıntısının önlenmesine yönelik iyi tarım uygulamaları, sürdürülebilir bitki koruma stratejileri ve paydaşların sorumluluk alanları detaylı şekilde ele alındı.

Toplantı, pestisit kalıntısının en aza indirilmesi amacıyla üretimden tüketime kadar olan süreçte tüm tarafların etkin iş birliğini vurgulayan kapsamlı bilgi paylaşımıyla tamamlandı.

Son Haberler
...
Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürleri İle Değerle ...
...
Adana, Mersin, Hatay Ve Osmaniye'de Bitki Sağl ...
...
İncirde Ethephon Kullanımının Önlenmesi Amacıy ...
...
Gıda Ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün Konya’Ya ...
...
Konya’Da “Tam Buğday Ekmeği Yaygınlaştırma Kam ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI