Baharat Tebliği’nde değişiklik yapılarak güncellenmesi için Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Baharat Alt Komisyonu toplantısı, 5 Temmuz 2021 tarihinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Konferans Salonunda yapıldı. Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu Başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan ve alt komisyon üyeleri katıldı.
Tebliğin güncellenmesi için 2020 ve 2021 yılları içerisinde toplam 13 sanal ortam toplantısı yapıldı. Yapılan fiziksel toplantıda, sanal ortamda yapılan toplantılarda alınan kararlar geniş kapsamlı olarak değerlendirildi, komisyon üyelerinin konularla ilgili görüşleri alındı.
Toplantılarda, Baharat Tebliği kapsamındaki ürünler için uluslararası yeni mevzuat, bilimsel çalışmalar ve taklit-tağşişin önlenmesi gibi hususlar göz önünde bulundurularak yeni kriterler belirlenmesi ve mevcut kriterlerin güncellenmesi çalışmaları yürütülmektedir.