Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü konu uzmanlarınca Takviye Edici Gıda Eğitimi düzenlendi. Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı koordinasyonunda 11-13 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen eğitime, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan, aynı daire başkanlığında görevli Çalışma Grup Sorumlusu M. Emel Molla, Dr. Kimyager İnci Söğütlü, Gıda Yük. Mühendisi Çağrı ALtun Dağ, Gıda Yük. Müh. Nurhayat Özpınar, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanlığında görevli Çalışma Grup Sorumlusu Mehmet Menderis ve Gıda Mühendisi Murat Kuzuk, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığında görevli Gıda Mühendisi Erhan Demir ve Gıda Mühendisi Demet Ersoy, Risk Değerlendirme Daire Başkanlığında görevli Dr. Biyolog Abdulkerim Aksoy ve 23 İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde takviye edici gıda konusunda görevli 76 personel katıldı.
Daire Başkanı Selim Kaplan’ ın açılış konuşması sonrasında; takviye edici gıdaların onay işlemleri, ithalat, ihracatı, denetimi ve Bitki Listesi konularında ilgili konu uzmanlarınca sunumlar yapıldı. Hazırlanarak görüşe açılmış olan Takviye Edici Gıdalar Yönetmelik Taslağı hakkında il müdürlükleri ile görüş alışverişinde bulunulup grup çalışmaları yapılarak, uygulamalı ve tüm katılımcıların interaktif bir şekilde katılım sağladığı verimli bir eğitim geçirilmesi sağlandı.