Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA KODEKS VE YEM MEVZUATI DAİRE BAŞKANLIĞI
    • GIDA VE YEM KONTROL
    • HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME VE LABORATUVARLAR
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Haber

KODEKS ALİMENTARİUS KOMİSYONU’NUN 60. YILI -KODEKS EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

12.04.2023 / Gösterim Sayısı : 258 / Arşiv

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından ortaklaşa kurulan ve merkezi Roma’da olan Kodeks Alimentarius Komisyonu (KAK), 188 ülke ve Avrupa Birliği’nin üye olduğu, 243 kuruluşun da gözlemci statüsünde yer aldığı uluslararası bir kuruluştur. Kuruluşun görevi dünyada gıda ile ilgili uygulamaların sağlık ve teknoloji yönünden standartlaştırılmasını sağlamaktır. 2023 yılı Kodeks Alimentarius Komisyonu’nun kuruluşunun 60’ıncı yılıdır. Bu bağlamda, kodeks farkındalığını artırmak üzere bir dizi eğitimler gerçekleştirilmektedir. Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı personeline 4 Nisan 2023 tarihinde Kodeks toplantılarına katılım ve Kodeks Görüş Verme Sistemi’nin kullanılması konulu eğitim, kodeks uzmanları Mühendis Hatice Uslu Yılmaz ve Mühendis Dr. Betül Vazgeçer tarafından verilmiştir. 

Eğitim kapsamında, Katı ve Sıvı Yağlar Kodeks Komitesi toplantılarında Ülkemizin temsili, iletilen ülke görüşleri özelinde Ülkemiz tecrübeleri paylaşılmış; ayrıca ülke görüşlerinin iletildiği Kodeks Görüş Verme Sistemi tanıtılmıştır. 

Son Haberler
...
Turunçgil Hastalık Ve Zararlıları İle Mücadele ...
...
Genel Müdürümüz Dr. Ersin Dilber, 98. İstişare ...
...
Vıı. Balık Besleme Ve Yem Teknolojisi Çalıştay ...
...
B-Reçete Sisteminin Hayata Geçirilmesine Yönel ...
...
B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Gerç ...
...
Avrupa Komisyonu Sağlık Ve Gıda Güvenliği Gene ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
N