FAO Orta Asya Bölge Ofisi ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Ulusal gıda güvenilirliği sistemlerinin ve bölgesel işbirliğinin iyileştirilmesi (Improving national food safety systems and regional cooperation) - GCP/RER/062/TUR FTPPII” projesi kapsamında, 21 Kasım 2023 Salı günü çevrimiçi olarak "AB Gıda Hı̇jyen Paketı̇ndekı̇ Esneklı̇k Uygulamaları Hakkında Bı̇lgı̇lendı̇rme Oturumu" düzenlendi.
Genel Müdürlüğümüz Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim KAPLAN Başkanlığında düzenlenen oturuma, Genel Müdürlük ve İl Tarım ve Orman Müdürlükleri personeli katıldı.
Oturum, FAO Orta Asya ve Avrupa Bölge Ofisi Gıda Güvenliği ve Tüketici Koruma Uzmanı Mary KENNY ve Daire Başkanı Selim KAPLAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Mary KENNY, bu projede Genel Müdürlüğümüz ile çalışıyor olmaktan ve iş birliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Daire Başkanı Selim KAPLAN ise projeye büyük önem atfettiklerini, küçük ölçekli süt ve et işletmelerinde esneklik yaklaşımının uygulanmasının ve dolayısıyla proje çıktılarının Ülkemiz açısından önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Oturum, Proje Sorumlusu Gökçe AKBALIK moderatörlüğünde, gıda politikası ve ruhsatlandırma işleri konusunda uzman Dr. Mary FRIEL’ın sunumları ile devam etti. AB mevzuatı, uygulamaları, hijyen esneklik uygulamaları ve istisnalar konularında bilgi verildi.
Proje ile ilgili toplantılara önümüzdeki dönemde de devam edilecektir.