“Aday ve Potansiyel Aday Ülkelerin Avrupa Gıda Güvenlik Otoritesine (EFSA) Hazırlanması” başlıklı katılım-öncesi program kapsamında 14-16 Mayıs 2013 tarihlerinde EFSA tarafından Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde “Mikrobiyolojik Risk Değerlendirme Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Eğitime, proje yararlanıcısı diğer aday ülke uzmanlarının yanısıra Genel Müdürlüğümüzden de 3 uzman katılım sağlamıştır.
Katılım-öncesi programın EFSA koordinatörü Finn Sheye tarafından da izlenen eğitim; Danimarka Teknik Üniversitesi Ulusal Gıda Enstitüsü’nden Hakån VIGRE ve Leonardo de KNEGT ile EFSA’dan Winy Messens tarafından verilmiştir.
Amacı; risk analizi sisteminin bileşenleri hakkında genel bilgiler vermek, risk değerlendirme kavramını tanımlamak ve özel olarak mikrobiyolojik risk değerlendirme konusunda katılımcıları bilgilendirmek olan eğitimde; teorik bilgilerin verildiği sunumların yanısıra edinilen bilgilerin uygulamaya nasıl aktarılacağına ilişkin alıştırmalar ve grup çalışmaları yapılmıştır.
“Kimyasal Risk Değerlendirme Eğitimi" 02-04 Temmuz 2013 Tarihlerinde DURRЁS’te Gerçekleştirildi.
Arnavutluk’un Durrёs şehrinde gerçekleştirilen “Kimyasal Risk Değerlendirme Eğitimi” eğitimine, proje yararlanıcısı diğer ülke uzmanlarının yanısıra Genel Müdürlüğümüzden de 3 uzman katılım sağlamıştır.
Katılım-öncesi programın EFSA koordinatörü Finn Sheye tarafından da izlenen eğitim; Danimarka Teknik Üniversitesi Ulusal Gıda Enstitüsü’nden Annette Petersen ve Max Hansen ile EFSA uzmanı Manuela Tiramani tarafından verilmiştir.
Amacı; katılım-öncesi ülkelerin ilgili uzmanlarının kimyasal risk değerlendirme konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak ve EFSA’nın bu alandaki aktiviteleri hakkında bilgilendirmek olan eğitimde; teorik bilgilerin verildiği sunumların yanısıra edinilen bilgilerin uygulamaya nasıl aktarılacağına ilişkin alıştırmalar ve grup çalışmaları yapılmıştır.
“Beslenmeyle İlgili Risk Değerlendirme Eğitimi” 12-14 Kasım 2013 Tarihlerinde Üsküp’te Gerçekleştirildi
“Aday ve Potansiyel Aday Ülkelerin Avrupa Gıda Güvenlik Otoritesine (EFSA) Hazırlanması” başlıklı katılım-öncesi program kapsamında 12-14 Kasım 2013 tarihlerinde EFSA tarafından Makedonya’nın Üsküp şehrinde “Beslenmede Risk Değerlendirme Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. Eğitime, proje yararlanıcısı diğer ülke uzmanlarının yanısıra Genel Müdürlüğümüzden de 3 uzman katılım sağlamıştır.
Danimarka Teknik Üniversitesi Ulusal Gıda Enstitüsü’nden Inge Tetens, Anja Pia Biltoft-Jensen ile EFSA’dan Wolfgang Gelbmann tarafından verilen eğitime, katılım-öncesi programın EFSA koordinatörü Finn Sheye tarafından da izlenmiştir.
Eğitimciler tarafından önce risk analizi sisteminin bileşenleri hakkında genel bilgiler verilmiş ve beslenme alanında risk değerlendirme ile ilgili ayrıntılı sunumlar yapılmış ve EFSA’nın bu alandaki rolü ve çalışmaları hakkında da bilgi aktarılmıştır.