Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    GENEL MÜDÜR
    GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI
    DAİRE BAŞKANLARI
    DAİRE BAŞKANLIKLARI VE GÖREVLERİ
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    BAĞLI KURULUŞLARIMIZ
    GÖREV YAPMIŞ GENEL MÜDÜRLERİMİZ
  • FAALİYETLER
    DAİRE BAŞKANLIKLARI FAALİYETLERİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ
    • BİTKİ VE BİTKİSEL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • GIDA İŞLETMELERİ VE KODEKS
    • GIDA KONTROL VE LABORATUVARLAR
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE KARANTİNA
    • HAYVAN VE HAYVANSAL ÜRÜNLER SINIR KONTROL
    • RİSK DEĞERLENDİRME
    • VETERİNER SAĞLIK ÜRÜNLERİ VE HALK SAĞLIĞI
    • YEM
    TAŞRA TEŞKİLATI BİLGİLENDİRME
    • BİTKİ SAĞLIĞI HİZMETLERİ
    • GIDA VE YEM HİZMETLERİ
    • VETERİNER HİZMETLERİ
    BİLGİ KÖŞESİ
    • TÜKETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
    • ÜRETİCİ BİLGİ KÖŞESİ
  • YAYINLAR
    MEVZUAT
    HUKUKİ DAYANAK
    GKGM TANITIM SUNUMU
    RESMİ TARIMSAL İLAÇ İSTATİSTİKLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksGıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü > Menu

Üretici Bilgi Köşesi

  • Süne Eğitim Sunusu
  • Süne ve Mücadelesi El Kitabı​​
  • ​Biyolojik Mücadele Kitabı
  • Biyoteknik Mücadele Kitabı​
  • Kültürel Mücadele Kitabı
  • Kimyasal Mücadele Kitabı​
Hijyen Esasları ve İyi Uygul​ama Kılavuzları
  • Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üreten İş Yerleri İçin Hijyen Esasları İyi Uygulama Kılavuzu
  • Et ve Et Ürünleri Satan Küçük İş Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Süt ve Süt Ürünlerinin Üretiminde Kullanılacak olan Çiğ Sütün Üretimi İçin Hijyen Esasları ve İyi uygulama Kılavuzu
  • Süt ve Süt Ürünleri Üretiminde Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Zeytinyağı Üretim Tesisleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu​
  • Bal Sektörü İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
  • Gıda Satış Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu​
  • Sakatat Hazırlayan, Satan Depolayan ve Dağıtımını Yapan İşyerleri için Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Toplu Tüketim Yerleri İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Taze Meyve Sebzelerin Üretim ve Hasat Sonrası Aşamalarının Hijyen Esasları ve İyi Uygulama Kılavuzu
  • Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kılavuzu
  • Kuru İncirlerde Aflatoksin ve Okratoksin A Bulaşısının Önlenmesi ve Azaltılması ile İlgili Kılavuz
  • Baharat Üretiminde Olası Metal Kaynaklı Fiziksel Tehlikelerin Önlenmesine ve Azaltılmasına Dair Uygulama Rehberi
  •  ​


Bitki Sağlığı
  • Asya Turunçgil Psillidi​
  • Akdeniz Meyve Sineği Liflet Afiş
  • Asma Yaprağında Zirai İlaç Kalıntısı
  • Ayva Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele
  • Batı Mısır Kök Kurdu
  • Çekirge Mücadelesi
  • Çiçek ve Meyve Monilyası
  • Çilek Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele​
  • Domates Kahverengi Buruşuk Meyve Virüsü
  • Domates Lekeli Solgunluk Virüsü
  • Domates Mildiyösü
  • Fındık Külleme Hastalığı
  • Hasat Öncesi Pestisit Denetimi
  • Hasat Öncesi Pestisit Denetimleri Ürün İmha Afişleri​
  • Kahverengi Kokarca Liflet Afiş
  • Kestane Gal Arısı
  • Kültür Mantarında Zirai Mücadele
  • Lasioptera sp.​
  • Meyve Sinekleri
  • Palmiye Kırmızı Böceği
  • Patates Halka Çürüklüğü
  • Patateste Karantinaya Tabi Önemli Zararlı Organizmalar
  • Patates Mildiyösü
  • Patates Üretiminin Geleceği Ellerinizde !
  • Pepino Mozaik Virüsü
  • Süne Kışlamış Ergin
  • Soğan Mildiyösü
  • Şarka Virüsü
  • Tarla Faresi
  • Turunçgilde RASFF Bildirimlerinin Önlenmesi Amacıyla Bilinçli Zirai İlaç Kullanımına Yönelik Hazırlanan Afiş
  • Turunçgil​ Uzun Antenli Böceği​ Liflet​  Afiş
  • Xylella Yaprak Yanıklığı
  • Bitki Pasaportu 1
  • Bitki Pasaportu 2​ ​
  • Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele
  • Bitki Sağlığında Zirai İlaç Tek Çare Değil !​
  • Bitki Sağlığında Tahmin Uyarı Sistemleri​
  • Entegre Mücadele
  • Hatalı ve Gereksiz Zirai İlaç Kullanmayın Ürünleriniz İmha Olmasın !
Hayvan Sağlığı
  • Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi
Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı
  • Antimikrobiyal Dirençle Mücadelede İletişim

​biyolojik mücadele.png​​tuta.png​ ​Adsız1.png​ biyoteknik mücadele.png​
süne.png​​ palmiye.png​​Kışlamış Süne Ergini Mücadelesi​
​ilaç kullanımı.png​ ​​

​Üretici Kayıt Defteri Soru ve Cevaplar

Bitki Pasaportu Soru ve Cevaplar​

Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Kahverengi Kokarca ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular​


Turunçgilde Zararlı Organizma Dokümanları

​ Asya Turunçgil Psillidi
​

Sebze ve ​Meyvelerde Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Dokümanları

Antepfıstığı Armut-Ayva Bağ​Biber
​Çeltik
Ceviz
Çilek
Domates
Domates Patates
Soğan Mildiyösü

Elma
Erik Fındık Havuc
Hıyar-Kabak Hububat
Kavun-Karpuz Kayısı Kiraz Lahanagiller Mısır
Patates Patlıcan Şeftali Soğan-Sarımsak Turuncgil
Yaprağı Yenen Sebzeler Yemeklik Baklagil Zeytin​


İLETİŞİM

    Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
  • Adres : Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı, No: 161, 06800, Yeni Bina 4-5-6-7.kat Çankaya/ANKARA

  • Telefon : 0 312 287 33 60 (10 hat)

  • Faks : 0 312 258 76 93

  • E-Posta : tarimbilgi@tarim.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın
©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI